Zorgverzekeringen berekenen

zorgverzekering berekenen

In Nederland is iedereen verplicht zich te verzekeren tegen ziektekosten. Dit is erg goed geregeld, zeker in tegenstelling tot andere landen. In een aantal landen komt het nog geregeld voor patiënten hun ziektekosten niet kunnen betalen. Dit is een onwenselijke situatie. Om dit te voorkomen heeft heel Nederland een zorgverzekering, er zijn ontzettend veel verschillende pakketten waar je voor kunt kiezen. Doordat er zo veel verschillende zorgverzekeringen zijn, kan je je zorgverzekering berekenen en vergelijken. De berekening hoef je zelf niet uit te voeren, je kunt dit laten doen door middel van handige websites op het internet. 

zorgverzekering berekenen

Welke aanvullende dekkingen zijn er beschikbaar?

Als je een keuze hebt kunnen maken uit het verplichte gedeelte van de zorgpolis, de basisverzekering, dan kun je nu verder kijken naar de juiste aanvullende dekkingen. Het is echter niet verplicht, het blijft immers een aanvullende verzekering. Wanneer je je toch uitgebreider wilt verzekeren heb je de keuze uit een aantal verschillende categorieën. Zo is het mogelijk om jezelf extra verzekeren voor de tandarts, orthodontie, brillen, lenzen, alternatieve geneeswijzen en andere therapieën. Naast deze standaard aanvullende dekkingen zijn er nog talloze andere aanvullende verzekeringen. 

zorgverzekering berekenen

Levert het berekenen van zorgverzekeringen mij iets op?

Het bereken van je zorgverzekering zal in veel gevallen geld besparen. Voor een groot deel van de Nederlanders is dit erg prettig. De zorgpremie is namelijk een groot gedeelte van de vaste lasten. Doordat dit voor een aantal mensen lastig te financieren is is het mogelijk om een korting te krijgen op je zorgverzekering. Je zal deze korting ontvangen wanneer je een hoger eigen risico aangaat, je je premie betaald op jaarbasis betaald en je minder gebruik maakt van aanvullende dekkingen. Echter zijn deze maatregelen niet voor iedere individu verstandig. Bekijk daarom eerst goed welke risico’s je wel en niet wilt lopen.