Zorgverzekering afsluiten? Hier kun je op letten!

Als je op zoek bent naar een nieuwe zorgverzekering zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. In Nederland is iedereen verplicht om een basis pakket af te nemen, maar er zijn ook aanvullende verzekeringen. Wil je veel eigen risico of niet? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we dit allemaal wat beter gaan uitleggen, zodat jij de juiste keuze weet te maken.

Aanvullende verzekering?

Het verplichte basispakket dekt vaak alle noodzakelijke kosten die wij maken. Toch wordt hierin niet alles gedekt. Als je bijvoorbeeld veel gebruik maakt van de fysio moet je dit uit eigen zak betalen. Mocht je jezelf aanvullend hebben verzekerd dan kun je wel gebruik maken van fysiotherapie. Het beste is dus eigenlijk om na te gaan welke zorgkosten jij maakt en op basis daarvan te bepalen welke kosten je door middel van een aanvullende verzekering gedekt kan hebben. Veel voorkomend is in ieder geval de tandarts aanvulling die veel mensen gebruiken.

Eigen risico

Eigen risico is verplicht en dit betekent dat wanneer je zorgkosten maakt er altijd een deel zelf betaald moet worden. Dit eigen risico ligt minimaal rond de 400 euro, maar je kun ervoor kiezen het bedrag te verhogen. Mocht je het verhogen dan betaal je dus meer als je zorgkosten gaat maken, maar je premie wordt wel lager. Ben je dus een gezond persoon en maak je relatief weinig gebruik van de zorg, dan kun je kiezen voor een hoog eigen risico. Zo houdt je maandelijks meer over!

Hopelijk heb je nu iets beter zicht op waar je allemaal op moet letten als je een zorgverzekering gaat afsluiten.

Bron: www.zorgkiezer.nl