Zo maak je optimaal gebruik van een looprek

Heb je een looprek nodig? Dan zijn er veel verschillende modellen te verkrijgen. De keuze wordt hierdoor niet eenvoudiger gemaakt. Zodra je er een in jouw bezit hebt, moet je wel nog weten hoe je hem moet gebruiken. Voordat je hiernaar gaat kijken, moet je eerst gaan kijken naar de winkels waar je een looprek aan kunt schaffen. Een van de verkooppunten waar je altijd een goede aankoop kunt doen is Podobrace. Maar dan? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je altijd optimaal gebruik kunt maken van het rek en er zoveel mogelijk profijt aan gaat behalen. 

Lopen met een looprek 

Een looprek kan soms enige oefening vereisten. Het is namelijk niet eenvoudig om ermee te lopen. Je kunt namelijk slechts een stap per keer zetten, waarna je het rek weer moet verplaatsen. Ook moet je niet al te dicht bij het looprek staan, omdat je dan een verkeerde houding aan gaat nemen en wellicht het rek niet meer vooruit krijgt. Dit proces blijf je herhalen, zodat je uiteindelijk op jouw plaats van bestemming uit gaat komen. Je kunt er daarnaast onderweg op gaan zitten om uit te rusten. Hiervoor ga je met jouw benen tegen het rek aan staan, leg je de handen op de armleuning en buig je voorover. 

Het juiste onderhoud uitvoeren 

Het looprek moet ook regelmatig onderhouden worden. Vuil kan namelijk op de langere termijn schade veroorzaken. Je zult daarom regelmatig met een natte doek over het rek moeten gaan om hem schoon te houden. Het is belangrijk dat je geen schuurmiddel of sponsjes gaat gebruiken. Hiermee beschadig je het oppervlak. Ook kun je het beste niet met middelen aan de slag gaan die kunnen bijten of het oppervlak glad maken. Je kunt er jouw grip namelijk mee verliezen, waardoor het lopen niet eenvoudig wordt en er ongelukken kunnen gebeuren. 

De juiste hoogte instellen 

Een looprek kan ook altijd versteld worden. Je moet het rek namelijk aan gaan passen op de goede hoogte. De handvatten moeten bijvoorbeeld ter hoogte van de polsen zitten als je jouw armen recht langs het lichaam houdt. Als je rechtop kunt blijven staan en jouw ellebogen een beetje gebogen kunt houden heb je de juiste hoogte bereikt. Zet alle pinnen van het rek dan goed vast. Tijdens het lopen mag het immers niet meer gaan verschuiven. De juiste houding wordt op deze manier altijd aangehouden tijdens het lopen en geeft jou extra comfort. 

Podobrace | Altijd de juiste steun

Voor iedere leeftijd 

Een looprek zal er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat je weer mobiel bent. Als je slecht ter been bent, is het namelijk niet eenvoudig om te lopen. Zo kun je jouw evenwicht vaak niet bewaren, waardoor je voorover valt. Het maakt daarbij niet uit hoe oud je bent. Voor zowel ouderen als jongeren kan het een goed hulpmiddel zijn. Zo kun je hem ook in gaan zetten bij de revalidatie. Uiteindelijk ga je merken dat je steeds weer een stap vooruit gaat en de mobiliteit in korte tijd terug gaat komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *