ooglidcorrectie

Weer een frisse uitstraling

Door verschillende oorzaken kan er verslapping van de huid optreden rond de ogen. Wallen of overhangende oogleden kunnen ontstaan, hierdoor lijkt het of je altijd moe bent of een sombere bui hebt. Bij de Arenborghoeve kun je dit laten corrigeren. Een oogclidcorrectie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je weer een frisse uitstraling hebt, en minder moe oogt. Tijdens deze relatief kleine en korte ingreep wordt er overtollige huid weggenomen, en wanneer nodig een te veel aan vetweefsel. De incisie wordt zo gedaan dat deze niet zichtbaar is tijdens geopende ogen. De ingreep wordt gedaan onder plaatselijke verdoving.

ooglidcorrectie

Last van wallen?

Bij wallen en afhangende oogleden wordt ook overtollige huid en spier verwijderd. Onder aan de wimperrand wordt een snede gemaakt en het overbodige vet weggehaald. Deze behandeling wordt ook onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, waarbij het litteken bijna nauwelijks zichtbaar. Na een ooglidcorrectie zwelt de huid sneller dan bij andere plaatsen op het lichaam. In veel gevallen zal de huid ook blauw worden, om dit zoveel mogelijk tegen te gaan kun je de huid koelen met diepvrieserwtjes in zakjes. Door te koelen houd je de kans zo minimaal mogelijk dat er zwellingen optreden.

ooglidcorrectie

Zijn er complicaties mogelijk?

Tijdens een ooglidcorrectie treden praktisch nooit bloedingen of ontstekingen op. Natuurlijk sluit je ook nog niet direct na de operatie, hier gaat een paar dagen overheen. Tranende of droge ogen zijn ook een normale reactie na een ingreep. Wimpers kunnen ook gevoelig zijn, in de regel zijn deze verschijnselen na ongeveer 6 weken tot 3 maanden over. Voelt het aan alsof er niet genoeg huid is weggehaald? Maak je geen zorgen, wanneer er te veel huid wordt weggehaald zal het ook niet mooi meer sluiten. Chirurgen van de Arenborghoeve weten precies wat zij doen en hebben jarenlange ervaring hiermee. Wil je meer informatie over de behandeling bij een ooglidcorrectie kun je altijd een consult aanvragen.