Wat zijn de voordelen van omega 3?

Omega 3 is een voedingsstof die van nature veel voorkomt in vis. Voordelen omega 3 zijn er genoeg. Zo wordt het voor zwangere vrouwen bijvoorbeeld vaak aangeraden om voldoende omega 3 in te nemen. Niet iedereen krijgt genoeg omega 3-vetzuren binnen. Veganisten eten geen vis en voor hun is het lastig om voldoende omega 3 binnen te krijgen. Zij kunnen ervoor kiezen om speciale vegan supplementen te nemen. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat omega 3-vetzuren essentieel zijn voor een gezond lichaam. Alleen wat zijn nu precies de voordelen omega 3? Je leest het allemaal in dit artikel.

Minder kans op hart- en vaatziektes

De Inuit hebben altijd al een visrijke voeding. Het is men ooit opgevallen dat de Inuit veel minder kans hadden op hart- en vaatziektes dan Amerikanen bijvoorbeeld. Men ging ervan uit dat dit kwam dankzij hun visrijke dieet. Het is inmiddels vastgesteld dat omega 3-vetzuren inderdaad een gezonde invloed op het hart hebben. Wie voldoende omega 3 binnen krijgt, heeft minder kans op nare hart- en vaatziektes.

Ook goed voor de hersenen en ogen

Omega 3 is dus goed om hart- en vaatziektes te helpen voorkomen. Daarnaast schijnt het echter ook zeer goed te zijn voor de hersenen en ogen. Onze hersenen zouden grotendeels zelfs uit omega 3-vetzuren bestaan. Daarnaast zou omega 3 ook goed zijn voor ons netvlies en dus voor ons zicht. Het is dus zeker aan te raden om voldoende omega 3 in te nemen! Zoals je kunt lezen heeft dit simpelweg ontzettend veel voordelen.

Aan te raden voor zwangere vrouwen

Voor zwangere vrouwen wordt het aangeraden om voldoende omega 3 in te nemen. Hetzelfde geldt voor vrouwen die borstvoeding geven. Ook voor de ogen en hersenen van het (ongeboren) kind is dit namelijk zeer goed. Een zwangere vrouw of vrouw die borstvoeding geeft deelt haar voeding namelijk met het kind. Daarom is het belangrijk dat een zwangere vrouw extra goed op haar voeding let.

Extra omega 3 innemen

Als je veel omega 3 binnen wilt krijgen, is het belangrijk om voldoende vis te eten. Lust je geen vis of eet je geen vis omdat je veganistisch bent? Dan kun je ervoor kiezen om supplementen in te nemen. Voor gezonde supplementen kun je terecht op carebynature.nl. Ook voor omega 3 supplementen kun je hier terecht. Bestel wel de vegan variant op carebynature.nl als je veganistisch bent. Zo voorkom je dat je alsnog dierlijke vetten binnenkrijgt als veganist. Als veganist is het soms lastig om voldoende omega 3 binnen te krijgen zonder supplementen.

Het innemen van extra omega 3 is zeker aan te raden als je deze voedingsstof tekort komt. Zeker als we kijken naar alle voordelen die omega 3 heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *