Wat doe ik tegen een vieze smaak in mijn mond?

Veel mensen worden wakker met een vieze smaak in hun mond. Dit kan bitter of zuur zijn. Echter, in de ochtend hebben veel mensen dit gezien je tanden al lang niet zijn gepoetst en je al een tijd niks gedronken hebt. Helaas houden mensen er ook overdag last van terwijl dan wel gepoetst en gedronken wordt. In dit artikel gaan we dieper in op wat je doet tegen die vieze smaak in je mond.

Symptomen van slechte smaak in mijn mond

Er zijn veel verschillende symptomen van een slechte smaak in je mond. Zo kan een witte of gele aanslag op je tong een teken zijn. Daarnaast zijn infecties duidelijke tekens aan de wand. Ook een extreem droge mond betekent dat er een zure of bittere smaak in je mond heerst. Daarnaast heeft roken invloed. Stoppen met roken zorgt ook voor een betere beleving van smaak. Tevens zijn verkoudheden en te zuur eten oorzaken voor een slechte smaak in de mond.

Medicatie

Ook medicatie kan bijdragen aan een vieze smaak in de mond. Kijk daarom goed naar de bijwerkingen van medicijnen. Medicatie kan leiden tot een zoute of bittere smaak in de mond. Voorbeelden van medicijnen die hiervoor zorgen zijn veelvoorkomende producten als antibiotica en antidepressiva. Ook vitaminen kunnen hiervoor zorgen. Tevens kan een zwangerschap zorgen voor een zure smaak in de mond. Tot slot kunnen ook behandelingen tegen kanker een bittere smaak in de mond geven, doordat chemotherapie verstoort de smaakpapillen.

Tongreiniger

De belangrijkste oorzaak voor een slechte adem zijn bacteriën in je mond. De tongreiniger verwijdert de bacteriën van je tong. Op een eenvoudige manier kan je ervoor zorgen dat je tong en mond weer fris aanvoelen. Je gebruikt de tongreiniger goed door je tong ver uit te steken. Dan trek je de tongreiniger van het achterste van je tong naar voren. Het is dus belangrijk dat je het achterste van je tong laat zien. Daarna spoel je de tongreiniger af.

Mondspoeling

Naast poetsen kunnen hulpmiddelen zoals mondspoeling helpen om het gebit grondig te reinigen. Waterstofperoxide kan veel gebitsproblemen voorkomen, doordat kleine ruimtes worden gereinigd waar de tandenborstel niet kan komen. Zo kan mondspoeling veelvoorkomende problemen zoals een vieze smaak in je mond voorkomen. Hiermee kunnen ook gebitsproblemen in de toekomst worden voorkomen. Bij een aanhoudende vieze smaak in je mond kan je contact opnemen met je tandarts. De tandarts kan de juiste mondspoeling aanraden dat past bij jouw gebit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *