Vormen van ontharen

We willen allemaal af van die vervelende haartjes op ongewenste plekken. Zeker in de zomer wil je genieten van heerlijk zachte benen, mooie oksels en een gladde bikinilijn. Er zijn veel verschillende vormen van ontharen, met ieder zo zijn voor- en nadelen. Wat voor de één een fijne methode is, wordt door de ander gezien als een vervelende klus. De meest gekozen manieren van ontharen beschrijven we hieronder.

Scheren

De meest gekozen vorm van ontharen is scheren. Het is snel, makkelijk én pijnloos. Je kunt zowel droog als nat scheren, met behulp van scheerschuim of gel. Het makkelijkste is om onder de douche het scheren toe te voegen aan je ritueel. Zeker als je een gevoelige huid hebt, is nat scheren de beste optie. Let er wel op dat je om de maand je scheermesje vervangt. Deze wordt anders namelijk bot en zo maak je sneller kans op ontstekingen en irritaties.

Waxen

Een iets pijnlijkere, maar wel effectieve methode van ontharen is waxen of harsen. Deze vorm van ontharen komt steeds vaker voor de laatste jaren. Het voordeel van waxen is dat de haartjes langer wegblijven. Waxen kun je makkelijk zelf thuis doen, door strips te kopen bij de drogist. Ook kun je het laten doen door een specialist bij een waxsalon.

Epileren

Voor relatief kleine oppervlakken is epileren een veelgebruikte methode. Het voordeel van epileren is dat de haartjes langer wegblijven en dat er ook steeds minder haren terugkomen na verloop van tijd. De haartjes worden zachter en smaller. Epileren is vooral ideaal voor de wenkbrauwen, bovenlip en soms de bikinilijn.

Laseren

Voor permanent resultaat kun je het beste gaan voor een laserbehandeling. Dit is een dure investering, maar op de lange termijn ben je wel voorgoed af van ongewenste haartjes. Deze behandelingen kun je laten uitvoeren in een salon. Meestal moet je meerdere keren terugkomen voor het beste resultaat.