Tips om blessures sneller te genezen

 We hebben allemaal wel eens last van onze spieren en in een ernstiger geval heb je een blessure opgelopen. Zeker tijdens het sporten, zoals hardlopen of atletiek loop je hier meer kans op. Daarom is het belangrijk dat je een goede warming up doet, zodat je spieren niet te veel kunnen beschadigen. Maar wat als je tóch een blessure hebt opgelopen? Wij geven je graag een aantal tips hoe je deze sneller kunt genezen.

Voedingspatroon

Dit klinkt misschien niet heel voor de hand liggen, maar je voedingspatroon is ontzettend belangrijk. Hier halen je spieren namelijk voedingsstoffen uit, wat bijdraagt aan het herstel van de spier. Ook hebben sommige voedingsmiddelen ontstekingsremmende eigenschappen en bevatten stoffen die nodig zijn voor het aanmaken van nieuw weefsel. Wat je het beste kunt eten is voedsel dat zink, vitamine C, vitamine A en omega 3 bevat. 

Hydrateren

Veel water drinken is goed voor je algehele gezondheid. Zo droog je minder snel uit en zorgt het er ook voor dat je sneller kunt herstellen van een blessure. Dit komt doordat water zuurstof door je lijf vervoert, waardoor ook afvalstoffen weer afgevoerd kunnen worden. Naast het drinken van water, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om voedsel te eten wat veel water bevat. Denk hierbij aan groenten en fruit. Zo krijg je ook nog eens voldoende vitamines en vezels binnen.

Ga naar een specialist

Als je het gevoel hebt dat een blessure nog wel eens een langere tijd kan gaan duren, is het raadzaam om hulp in te schakelen van een specialist, zoals een fysiotherapeut. Een fysio kijkt naar je klachten en stelt hier een persoonlijk plan voor op. Hij of zij geeft je advies, masseert de pijnlijke plekken en begeleid je in het uitvoeren van oefeningen die je ook thuis weer kunt oppakken. Een fysiotherapeut is er op gericht om je bewegingsvermogen te verbeteren en om zo snel mogelijk te herstellen van je klachten. Er zijn verschillende fysiopraktijken te vinden. Zo kun je op internet bijvoorbeeld zoeken naar fysiotherapeut Ypenburg, waardoor je alle praktijken in deze omgeving kunt zien en vergelijken met elkaar.