Mondkapjes en sneltesten

De overheid voert veel maatregelen in om iedereen zo goed mogelijk tegen het corona-virus te beschermen. Zo is de horeca gesloten, geldt er een avondklok en wordt er verwacht dat je gedurende de dag regelmatig je handen wast en desinfecteert. Daarnaast moet je van iedereen anderhalve meter afstand houden, zowel met als zonder mondkapje. En over dat mondkapje gesproken, die is ook niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. 

Het mondkapje

Het mondkapje zie je tegenwoordig bij iedereen. Toch zijn er ontzettend veel verschillende mondkapjes. De medische zorg kiest voor een mondkapjes kopen ffp2. De ffp1-, ffp2- en ffp3-mondkapjes hebben een speciale filter. Deze filter zorgt ervoor dat de virusdeeltjes uit de lucht worden gehaald zodat jij voornamelijk gezonde lucht in- en uitademt. Doordat deze mondkapjes maar beperkt verkrijgbaar zijn, worden deze uitsluitend gebruikt binnen de zorgsector. Natuurlijk moet je, ook als je niet in de zorgsector werkt, ook een mondkapje dragen. Mondkapje waar te koop? Die vraag zal je niet snel horen. Tegenwoordig kun je namelijk overal mondkapjes kopen. Er zijn wegwerp- en herbruikbare varianten in allerlei kleuren en printjes verkrijgbaar. Je hoeft dus nooit zonder mondkapje te zitten want er zijn er meer dan genoeg!

De sneltest

Hoe goed je het mondkapje ook draagt, het kan gebeuren dat je alsnog besmet wordt met het virus. Je kunt kiezen voor een ‘normale’ test bij de GGD of voor een covid 19 sneltest bij Coronatestnederland. Beide testen zijn officieel goedgekeurd en dus even betrouwbaar. Het grote verschil is de tijd dat je wacht op de uitslag. Bij de GGD kan het zijn dat je 48 uur moet wachten voordat je de uitslag van jouw test ontvangt. Wanneer je kiest voor een sneltest, ontvang je gegarandeerd de uitslag van jouw test binnen vijftien minuten. De test via de GGD is gratis, voor de sneltest dien je zelf te betalen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *