Mensen die je kunnen helpen wanneer je ergens mee zit

Problemen hebben we allemaal weleens. Soms is het alleen zo dat je niet van je probleem afkomt. Je blijft ermee rondlopen omdat het om een ingewikkelde situatie gaat, omdat je geen oplossing kunt vinden of om een andere reden. Het is dan een goed idee om er niet mee te blijven zitten, maar om bij anderen om hulp te vragen. We geven je hieronder wat richting met betrekking tot de mensen die je hiervoor op kunt zoeken, dus lees vooral verder.

Doktoren of artsen

Bij een dokter of arts kun je een second opinion aanvragen wanneer je de beoordeling van een andere dokter niet vertrouwt. Bovendien hebben deze mensen een beroepsgeheim, waardoor alles wat jij ze vertelt vertrouwelijk is en zij dit dus niet aan anderen mogen vertellen. Je kunt dus met een veilig gevoel eerlijk je verhaal vertellen.

Advocaten

Net als doktoren hebben ook advocaten een beroepsgeheim. Zij mogen dus niet zomaar doorvertellen wat jij aan hen het verteld. Zij kunnen je eventueel ook doorverwijzen naar andere experts, zoals een re-integratie expert, wanneer je tegen een specifiek probleem aanloopt waar zij ervaring mee hebben. Een advocaat is in zo’n situatie echt een raadgever, waarmee je ontzettend goed geholpen kan zijn.

Een coach

Coaches zijn er in alle soorten en maten. Zij ondersteunen je bij een veelvoud aan problemen en uitdagingen. Er is vast een coach die past bij het probleem dat je hebt, dus het kan zeker de moeite waard zijn om die op te gaan zoeken.

Familie en vrienden

Uiteraard is het tot slot een goed idee om met familie of vrienden te delen waar je tegen aan loopt. Zij willen je ongetwijfeld graag helpen en van advies voorzien. Bovendien kan het heel erg opluchten om aan je dierbaren te vertellen wat er speelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *