Leuke banen wanneer je graag met kinderen werkt

Wanneer je het ontzettend leuk vind om met kinderen te werken kan het een goed idee zijn om daar ook echt je baan van te maken. Vaak weet je dit al vrij snel, maar sommige mensen komen er pas later achter dat ze dit graag doen. Gelukkig zijn er veel verschillende banen waarbij je de kans krijgt om met kinderen te werken! We hebben er daar een aantal van op een rijtje gezet, dus lees gauw door.

Kinderoefentherapie

Bij kinderoefentherapie draait het om het helpen van kinderen bij hun herstel. Misschien hebben zij een lastige botbreuk gehad of een spier verrekt die niet uit zichzelf wil herstellen. Je helpt het kind dan door te oefenen en de omringende spieren en gewrichten sterker te maken, zodat zij weer naar hartenlust kunnen spelen en leren! Je kunt dit doen bij een bedrijf zoals Groepspraktijk Risdaele bijvoorbeeld, dus er zijn werkplekken genoeg!

Docent

Het kan ook een goed idee zijn om docent te worden! Er is een groot lerarentekort en er zijn allerlei vakken die je kunt geven. Je kunt bijvoorbeeld bij een basisschool of zelfs kleuterschool gaan werken, of juist wat oudere kinderen lesgeven op een middelbare school. Het is ontzettend dankbaar werk om kinderen iets bij te brengen, dus je zult hier waarschijnlijk van kunnen genieten!

Oppas of nanny

Je zou natuurlijk ook oppas of nanny kunnen worden. Je past dan op de kinderen van anderen terwijl zij aan het werk zijn of om andere redenen een oppas of nanny nodig hebben. Je hebt dan eigenlijk een soort ouderrol, waarin je zowel zorgt voor het kind als hen probeert iets bij te brengen. Ook dit kan heel erg mooi werk zijn omdat je veel met het kind of de kinderen optrekt en hen dus zult zien opgroeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *