rollatortopratrojawalker_

In en buiten huis weer veilig lopen

Veel mensen denken dat alleen buiten gebruik kan maken van een rollator, maar binnen kun je ook heel goed gebruik maken van een goed hulpmiddel. Je moet alleen goed het onderscheid weten tussen een hulpmiddel voor binnen of voor buiten. Er zijn een aantal verschillen die wel essentieel zijn, zo heeft een hulpmiddel voor buiten in de meeste gevallen grotere wielen dan een een rollator voor binnen. Ook het gewicht speelt een belangrijke rol, voor buiten zijn de meeste exemplaren zwaarder dan voor binnen. 

Rollator Jorg

Banden keuze voor je hulpmiddel

In de keus van de banden is het verstandig om goed op te letten waarvoor de rollator dienst moet doen. Is het alleen voor binnen dan zijn kleine wielen vaak makkelijker, je kunt dan eenvoudiger door het huis heen lopen en bent zeer wendbaar. Omdat je binnen bijna geen last hebt van hobbels kun je gebruik maken van harde wielen, buiten zijn zachtere banden beter omdat een stoeptegel los kan liggen of andere oneffenheden waar je overheen moet. Heb je harde banden voor buiten dan kun je schokken krijgen in je polsen en je rug tijdens het lopen. Hoe zachter de band hoe minder je voelt van de ondergrond.

rollator

Vergelijk een model voor je wat koopt

Een rollator kopen doe je niet zomaar, je hebt waarschijnlijk een doel of een reden dat je een hulpmiddel wilt kopen. Het is goed om te vergelijken om te kijken welk hulpmiddel geschikt is, niet iedere rollator is overal voor geschikt om te gebruiken. Een rollator voor binnen is in de meeste gevallen te licht om buiten te gebruiken. Al zijn er ook wel moderne modellen die licht zijn en zeer stabiel om ook mee buiten te lopen. Wil je er ook boodschappen mee kunnen doen dan zijn er verschillende exemplaren met een grote tas om je spulletjes te kunnen halen.