Hulp bij het oplossen van conflicten in je relatie met een mediator

Wanneer je gaat scheiden en je hebt kinderen, zijn er veel mogelijkheden tot conflicten die naar voren kunnen komen. het is belangrijk hier dan ook goede afspraken over te maken en ervoor te zorgen dat de kinderen niet de dupe worden van de scheiding tussen jou en je partner. Wanneer je er samen niet helemaal uit kan komen, is er de optie om de hulp van Dé ScheidingsMediator in te schakelen. Hier zal er onder begeleiding gesproken worden over dit soort onderwerpen en zal er voorkomen worden dat er een vechtscheiding plaats zal vinden. 

Mediation is beter dan een rechtszaak

Mediation Houten zorgt er bijvoorbeeld voor dat bij een echtscheiding de relatie tussen jou en je voormalige partner beter in stand blijft. Dit is natuurlijk sowieso al fijner dan een vechtscheiding, maar ook zeker belangrijk wanneer jullie bijvoorbeeld kinderen hebben. Dan moet je namelijk alsnog als ouders met elkaar verder moeten. Wanneer er zelf afspraken gemaakt zijn over de kinderen, zijn ouders vaak beter gemotiveerd om zich ook daadwerkelijk aan deze afspraken te houden. Wanneer een rechter namelijk beslist over hoe het verder zal gaan met de kinderen, is vaak minstens één van de ouders het er niet mee eens en zal die zich minder snel aan de afspraak houden. 

Naast dat de verhouding tussen beide ex-partners beter zal zijn, is het ook een stuk goedkoper om gebruik te maken van mediation in plaats van het inschakelen van een advocaat. Aangezien beide partijen een eigen advocaat moeten regelen. Daarnaast verloopt een proces via mediation vaak veel sneller dan wanneer je naar de rechter stapt. De afspraken die je bij de mediator maakt zijn namelijk gelijk van kracht en wanneer je naar de rechter gaat duurt het vaak nog een tijdje voordat er een uitspraak is. Ook kan je dan in hoger beroep gaan wat ervoor zorgt dat het hele proces nog langer zal maken. Al met al is het dus makkelijker voor mensen die gaan scheiden om alles zelf te regelen, of te regelen met een mediator aangezien dit veel tijd en geld scheelt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *