De power of Netflix

Ik kom zelf uit de jaren 90 en heb daarom de videoband en dvd goed meegemaakt. Downloaden deed je via het internet en het risico dat je hierbij een virus je computer liet binnen dringen was enorm. Inmiddels zijn dit soort lastige en tijdrovende praktijken niet meer nodig. Anno 2021 is iedereen bekend met Netflix en andere streamingsdiensten. Een streaming dienst als Netflix vraagt een klein maandelijks bedrag voor een abonnement waarna je het gehele aanbod van de dienst kunt bekijken. De kracht die een streamingsdienst als Netflix heeft is enorm.

Seaspiracy

Seaspiracy is een documentaire uit 2021 over de milieu-impact van de visserij. De film ging in maart 2021 wereldwijd in première op Netflix en kreeg onmiddellijke aandacht in verschillende landen. Aan de ene kant laat de documentaire erg duidelijk zien wat een verschrikkelijk dierenleed er achter de vis industrie schuil gaat. Aan de andere kant komen dus ook de gevolgen van het milieu goed naar voren in deze Netflix docu. Uiteraard zijn er veel mensen enorm bezig met het milieu. De impact van deze film is wereldwijd goed zichtbaar. De verkoop van vis is de afgelopen maand enorm gedaald.

Vegetariërs en veganisten

Eerdere films hebben er al voor gezorgd dat ook vlees een stuk minder gegeten wordt. Dit om te protesteren tegen de gruwelijke manieren waarop dieren moeten leven. Wanneer iemand geen vlees eet is die gene een vegetariër. Sommige betogers gaan nog een stukje verder en bannen alle dierlijke producten. Dus geen yoghurt meer als toetje maar bijvoorbeeld ook geen paardenmelk meer om je huid te verzorgen. De positieve effecten van dierlijke producten op mensen zijn meerdere malen duidelijk aangetoond. Niet alleen als voedingsstof maar ook als natuurlijk verzorgingsmiddel. Of het volledig verbannen van dierlijke producten daarom een goed idee is, is te betwisten.

Geef een reactie