3 tips om acne tegen te gaan

Vive Huidtherapie kan helpen bij het tegengaan van Acne. Acne ontwikkelt zich in klieren die talgkliertjes worden genoemd. Acne is een ziekte die wordt gekenmerkt door een mengeling van mee-eters en puistjes. Hoewel acne geen ernstige bedreiging voor de gezondheid is, is het wel belangrijk in emotioneel en sociaal opzicht. Als je acne hebt, heb je vaak minder zelfvertrouwen en dat kan je sociale leven beïnvloeden. Hoewel je ze niet volledig kunt verwijderen, kun je de schade beperken door voedingsmiddelen zoals zuivel en gefrituurd voedsel te vermijden en je consumptie van vers fruit en groenten te verhogen. Probeer deze voedingsmiddelen drie keer per dag te eten om acne op afstand te houden. 

Speciale crèmes

Bijna iedereen krijgt op een bepaald moment in zijn leven te maken met acne. Alle behandelingen voor acne zijn erop gericht ontstekingen te voorkomen en puistjes te verminderen voordat ze zich voordoen. Behandelingen voor acne omvatten verschillende acne producten zoals, een schone of een zachte make-up, een topisch geneesmiddel, een crème of lotion, lichte scrubs, en speciale crèmes. Een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat de huid rond je gezicht vatbaar is voor acne, is talg, of een vette huidlaag. Talgklieren die zich in de haarzakjes en de huid bevinden, zijn verantwoordelijk voor de productie van talg. Te veel talg geeft ook meer kans op acne.

Houd je gezicht schoon

Of je nu acne hebt of niet, het is belangrijk om je gezicht twee keer per dag te wassen om onzuiverheden, dode huidcellen en andere viezigheid van je huidoppervlak te verwijderen. Was je gezicht één of twee keer per dag met een face wash die je zonder recept kunt kopen. Dit vermindert ontstekingen en doodt bacteriën die acne kunnen veroorzaken. Breng je favoriete toner of acne-gel aan. Deze producten bevatten verschillende actieve bestanddelen die helpen om uitbraken te verminderen of acne te verhelpen. Ook kunnen enkele producten met hormonen helpen de tekenen van acne weg te nemen en zelfs te keren.              

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *